Si vols rebre alguna cosa, abans entrega-la. 

La naturalesa és abundant. Si observem un arbre fruiter, quan dóna fruits, en dóna molts. Tants que no donem a l’abast per a menjar-los o regalar-los als veïns i amics i en fem melmelades i conserves per aprofitar la collita.

De la mateixa manera que actuem amb la collita, hem de mantenir la riquesa en circulació. Qualsevol energia ha de fluir i circular. Si estanquem l’aigua, aquesta es fa malbé. En la natura, l’aigua està en constant circulació: de les rieres cap als rius, del riu cap al mar, s’evapora i forma els núvols i els núvols ens la tornen en forma de pluja o neu.

Si volem rebre alguna cosa, hem de nosaltres entregar-la primer. No penseu que donareu quan rebreu. Inicieu el flux donant el que vulgueu rebre, perquè torni cap a vosaltres multiplicat.

 • Si volem que els altres siguin amables i cordials amb nosaltres, siguem nosaltres sempre amables i cordials amb tothom.

 • Si volem rebre agraïment, donem agraïment. Introduim la paraula gràcies en totes les nostres comunicacions de forma autèntica i sincera.

 • Si volem que els altres ens ajudin, ajudem nosaltres primer. Hi ha moltes ocasions per fer voluntariat o per a col·laborar amb ONG. Si formes part d’una associació d’empresaris, pots col·laborar amb els emprenedors i empresaris joves amb el teu temps, fent de mentor.

 • Si volem rebre diners, fem donació de diners a qui els pugui necessitar. T’agraden els animals? Segur que tens una protectora d’animals aprop que necessita fons. T’agrada l’esport? Col·labora econòmicament amb entitats que promoguin l’esport.

El més important és l’esperit amb el qual donem. Hem de donar amb alegria, i mai no fer-ho amb recança o a contracor. Cerquem la nostra manera de donar, la que ens faci sentir bé.

Per dur a la pràctica aquesta poderosa llei farem aquestes tres coses:

 • Tindrem present el propòsit de donar sempre. Exemples del que podem donar:

  -Portar el vi o les postres quan ens conviden a dinar

  -Dur flors a la nostra mare o un regal al nostre pare

  -Felicitar en públic en una reunió a un company per la feina ben feta

  -Enviar un correu electrònic agraint la informació rebuda

  -Agraïr l’esforç fet pels nostres fills en un treball escolar.

  Molts cops, els regals que no ens costen diners són molt més apreciats i recordats que els regals que hem hagut de comprar.

 • Acceptem els regals de la natura. Ara és primavera i les flors estan començant la seva floració, amb mil colors i formes diferents. El cant dels ocells, la neu a l’hivern, la pluja refrescant, la brisa marina, l’escalfor del sol… cada dia gaudim de molts regals de la natura. Reconeixem-los i apreciem-los.

 • Comprometem-nos a mantenir en circulació la riquesa en la nostra vida. L’acumulació porta a l’estancament. Desitgem silenciosament a tothom que ens trobem alegria i joia.

Et costa connectar amb aquesta llei? Doncs et recomano que prenguis aquestes essències florals de les Australian Bush Flower Essences:

Philoteca (Philotheca salsolifolia)

Imatge cortesia d’Australian Bush Flower Essences

Aquesta essència floral és molt adequada per a les persones que dónen amb facilitat als altres però troben difícil rebre.

Si jo et pregunto: et costa que et convidin a esmorzar o a un cafè? I em respons que sí, que no t’agrada i que estàs desitjant retornar la convidada, o millor convidar tu, és difícil per a tu rebre. Aprèn a rebre amb elegància, a dir simplement: Gràcies!

Això passa molt sovint. Cal ser-ne conscients i canviar-ho. Estar oberts a rebre.

Christmas Bell (Blandfordia nobilis)

Imatge cortesia d’Australian Bush Flower Essences

Estar oberts a donar. Molt útil quan pensem que no n’hi ha prou per tothom o que nosaltres no en tenim prou. Si pensem que quan donem, estem perdent alguna cosa.

Ajuda a sentir-se abundant, a pensar en l’abundància i no en la carència.

En el proper post et parlo de la tercera llei espiritual de l’èxit, la llei de la causa i l’efecte.

Espero els teus comentaris!

Vols aconseguir els teus objectius?

Subscriu-te al meu blog i aconsegueix accés immediat a una valuosa eina dels meus clients de coaching:

“Com crear abundància en el nostre negoci amb el principi de la polaritat?”